Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

RECIPES FOR WOMEN WITH PCOS OR DIABETIC PREGNANT WOMEN - ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΩΝ ΩΟΘΗΚΩΝ Ή ΔΙΑΒΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΥΟΥΣ

Minestrone soup

2 bowls
Ingredients
1tbsp olive oil
1 ½ tomato
½ onion, chopped
1 carrot, cut in cubes
1 green pepper, sliced
1 celery root, cut in cubes
some celery, chopped
¾ cup ditali lisci pasta (preferably wholegrain)
½ tsp oregano
½ tsp basil
a pinch of fresh ground black pepper

Preparation
After you ‘ve cut the vegetables as shown above, blend the tomato into tomato juice. Put the olive oil in a medium pot and sauté the onions, the basil and the oregano for a few seconds. Then, add the tomato juice, the pepper and a glass of water.When it starts boiling, add the pasta. Stir so the pasta doesn’t stick to the bottom and when you see it getting softer (but not completely soft) add the vegetables and an additional glass of water. It should be ready in 15 minutes or so, depends on how cooked you prefer the pasta. In the meantime add water whenever necessary.You can serve with a teaspoon of 2% fat greek yogurt in the middle.

Salmon with brocolli


For 2 people
Ingredients
500g salmon
1 brocolli
3 tsp olive oil
salt
pepper
lemon juice





Preparation
Cover a baking pan with greaseproof paper so the salmon doesn't stick to the pan. Coat the salmon with olive oil, salt and pepper. Leave it in the oven for 15’ in 180ºC. Remember to turn the salmon upside down, around the 7th minute, so it’s baked equally on both sides. Be carefull not to overcook it because it can come out dry.Cut the broccoli and boil it in as less water as possible. When it’s soft (but not completely) strain it and serve with some lemon juice.

Chicken with peppers and brown rice

2 portions
Ingredients
1 chicken breast without fat
1 cup brown rice
1 cup pilsner beer
2 tbsp mustard
1 tbsp olive oil
1 mashed clove of garlic (or a pinch of dried garlic powder)
2 red peppers sliced
a bit of freshly ground pepper
a pinch of oregano

Preparation
Cut the breast in two halves. Beat the meat until it’s 1.5 cm thick. In medium heat sauté the garlic and the oregano in the olive oil. Then add the peppers and the meat and sauté them as well, until the meat is redish, for about three minutes. Add the beer, the mustard, the pepper and some water and stir. Cook the mixture for 30 minutes. When the chicken is soft and white to the core, it’s ready.

Light onion stuffed aubergines

4 people
Ingredients
8 long aubergines
4 onions, sliced
1 pepper, chopped
1 can of concasse tomatoes
4 tbsp olive oil
1 tsp vinegar
salt
pepper
some parsley

Preparation
Calve a line on every aubergine and boil until tender. Strain and place them in a baking pan. Boil all the stuffing ingredients together until the sauce gets a glazy feeling and pour in the aubergines. Bake at 200ºC for 30-40 minutes.

Oat buscuits with stevia

17 biscuits
Ingredients
200 g (1 ¼ cup) self raising flour
100 g (1 cup) oatmeal
25 g  (2 tbsp) ground walnut
10g (20 tsp) stevia powder
170g (7 tbsp) margarine
½ tsp cinnamon
one vial of vanilla powder



Preparation
Mix all the ingredients until a soft dough is formed. Divide the dough into 17 little balls and turn them into disk shaped biscuits. You can press the surface with a fork to create patterns. Bake the biscuits on a greaseproof paper covered baking pan for approx. 25’ at 200ºC.

Almond chocolates

20 pieces
Ingredients
2 bars of black chocolates
50 g (1/2 cup) bread crumps
25 g (1 tbsp) margarine
2 tbsp cognac
50 g (4-5 tbsp) almonds
a pinch of ground cinnamon and clove (optional)

Preparation
Melt the chocolate in a bain-marie. Add the bread crumbs, the margarine, the brandy and the spices and stir until the mixture becomes homogeneous. Put the mixture in the fridge for a while and then form with your hands 20 chocolates. Melt the second chocolate bar in a bain-marie and cover the chocolates by dipping them one by one in the melted chocolate. Sprinkle with almonds and leave in the fridge to freeze.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΩΝ ΩΟΘΗΚΩΝ Ή ΔΙΑΒΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΥΟΥΣ


Μινεστρόνε

2 μερίδες

Υλικά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 ½ ντομάτα
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο σε κυβάκια
1 πράσινη πιπεριά σε φέτες
1 σελινόριζα σε κυβάκια
Λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
¾ της κούπας κοφτό μακαρονάκι (κατά προτίμηση ολικής άλεσης)
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού βασιλικόςλίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

Αφού κόψετε τα λαχανικά όπως αναφέρεται παραπάνω, βάλτε στο μπλέντερ τη ντομάτα μέχρι να πολτοποιηθεί. Σε μία μικρή ή μεσαία κατσαρόλα τσιγαρίστε το κρεμμύδι μαζί με τη ρίγανη και το βασιλικό για λίγα δευτερόλεπτα, έτσι ώστε να αφήσουν στο λάδι τα αρώματά τους. Στη συνέχεια, ρίξτε στο λάδι την πολτοποιημένη ντομάτα, το πιπέρι και ένα ποτήρι νερό και ανακατέψτε.Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέστε τα ζυμαρικά. Ανακατέψτε για να μην κολλήσουν στον πάτο. Όταν αυτά αρχίσουν να μαλακώνουν, προσθέστε τα λαχανικά και ακόμη ένα ποτήρι νερό. Η σούπα σας είναι έτοιμη μόλις τα μακαρόνια και τα λαχανικά έχουν μαλακώσει πλήρως (περίπου 15’). Αν χρειαστεί να προσθέσετε νερό, μη διστάσετε.Μπορείτε να σερβίρετε με μία κουταλιά της σούπας γιαούρτι 2% στη μέση του μπολ.


 Σολομός με μπρόκολο
2 μερίδες


Υλικά
500 γραμμάρια σολομός
1 μπρόκολο
3 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
χυμός λεμονιού






Εκτέλεση
Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα για να μη κολλήσει ο σολομός. Αλείφουμε τον σολομό με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε τον σολομό στο ταψί και τον ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15'. Στα μισά του χρόνου γυρνάμε τον σολομό για να ψηθεί και η άλλη πλευρά Προσέχουμε να μην παραψηθεί ο σολομός για να μη βγει στεγνός.
Κόβουμε το μπρόκολο και το βράζουμε σε όσο λιγότερο νερό γίνεται. Όταν μαλακώσει αρκετά (όχι εντελώς), το στραγγίζουμε και το σερβίρουμε με χυμό λεμονιού και λάδι.


Κοτόπουλο με πιπεριές και αναποφλοίωτο ρύζι

2 μερίδες
Υλικά
1 στήθος κοτόπουλο χωρίς λίπος
1 κούπα αναποφλοίωτο ρύζι
1 κούπα μπύρα pilsner
2 κουταλιές της σούπας περίπου μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (ή λίγο σκόρδο σε σκόνη)
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες
αρκετούτσικο πιπέρι χοντροτριμμένο
μια πρέζα ρίγανη


Εκτέλεση

Κόβουμε το στήθος στα δύο. Χτυπάμε τα κομμάτια μέχρι να αποκτήσουν πάχος 1.5 εκατοστό. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο και τη ρίγανη σε μέτρια φωτιά. Τσιγαρίζουμε τις πιπεριές και το κοτόπουλο μέχρι αυτό να ροδίσει, περίπου για 3 λεπτά κάθε πλευρά. Προσθέτουμε τη μπύρα, τη μουστάρδα, το πιπέρι και λίγο νερό και ανακατεύουμε συνεχώς, περίπου για 30’. Όταν το κοτόπουλο θα είναι μαλακό και λευκό μέχρι το κέντρο, θα είναι έτοιμο.Ρίχνουμε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι και το αφήνουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό για 30 δευτερόλεπτα. Βράζουμε τη μία κούπα ρύζι σε 7 κούπες βραστό νερό, σε μία μεσαία, κλειστή κατσαρόλα για 30’. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μη κολλήσει. Στραγγίζουμε το ρύζι στο σουρωτήρι (αν αυτό είναι απαραίτητο) και το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, κλείνοντάς το καλά, με τον ατμό του, για δέκα λεπτά, χωρίς να είναι πάνω στη φωτιά. Ρίχνουμε λίγο αλάτι για γεύση και ανακατεύουμε.


Μπισκότα βρώμης με στέβια

17 τεμάχια
Υλικά
200γρ. (1 ¼ φλιτζ. τσαγιού) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100γρ (1 φλιτζ. τσαγιού) Νιφάδες Βρώμης
25γρ ( 2 κουτ. σούπας) Kαρύδι τριμμένο
10γρ ( 20 κοφτές κουτ. γλυκού) στέβια σε σκόνη
170γρ. ( 7 κουτ. σούπας) Φυτική Μαργαρίνη
1/2 κουτ. γλυκού Κανέλλα
μία βανίλια




Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μία μαλακή ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 17 μπαλάκια και τα πλάθουμε σε στρογγυλά μπισκότα. Αν θέλετε μπορείτε να πιέσετε την επιφάνεια με ένα πιρούνι για να κάνετε σχέδια. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 25’ περίπου στους 200°C.




Σοκολατάκια με αμύγδαλο

20 τεμάχια
Υλικά
2 σοκολάτες υγείας
50 γραμ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Φρυγανιά τριμμένη
25 γραμ. (1 κουτ. σούπας) Μαργαρίνη
2 κουτ. σούπας Κονιακ
50 γραμ. ( 4-5 κουτ σούπας) Αμύγδαλο Κροκάν
Λίγο Κανέλα και Γαρύφαλλο σε σκόνη (προαιρετικά)


Εκτέλεση
Λιώνουμε τη μία σοκολάτα σε μπεν-μαρί. Προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά, τη μαργαρίνη, το κονιάκ και το γαρύφαλλο με την κανέλλα και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Βάζουμε το μίγμα για λίγο στο ψυγείο και στη συνέχεια πλάθουμε 20 σοκολατάκια. Λιώνουμε τη 2η σοκολάτα σε μπεν-μαρί και καλύπτουμε τα σοκολατάκια, βυθίζοντάς τα ένα ένα στη λιωμένη σοκολάτα. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο και τα αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου